[...] 6. Proporcja tych kwasów tłuszczowych jest bardzo ważna. (ALA - pochodzenia roślinnego, EPA, DHA - tłuste ryby) W diecie także powinno znaleźć się źródło kwasów tłuszczowych omega 9 takie jak oliwa z oliwek, migdały, awokado. Omega 7 masz w mięsie więc olej to. To tak w dużym uproszczeniu. Zmieniony przez - Bartosz1991 w dniu 2018-03-27 14:58:48
akurat slonecznik i maslo z orzechow ziemnych to dwa śmieciowe produkty, ktore w diecie nalezy pominąć. To samo z ewentualnym olejem z pestek winogron. Oliwa, lniany, tran, zoltka, awokado, olej kokosowy, tluste miesa i ryby- na tych tluszczach nalezy bazowac
[...] bułki grahamki są często barwione karmelem, więc dobrze byłoby albo sprawdzić skład, albo wymienić na żytnią jakaś bułkę ;-) Zostawiłabym pieczywo w jednej porcji. Ryż biały częściej wymieniaj na basmatii, jaśminowy, albo parabolied. Warto zaopatrzyć się masło klarowane, olej kokosowy, awokado jeśli lubisz ;-) Poza tym wrzuć zdjęcia do wglądu.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] to nie ma przeciwwskazań. Białka daj 130-150g, reszta kcal ze zdrowych tłuszczy i węgli. Skoncentruj się na tych pokarmach: Źródła tłuszczy: orzechy włoskie, oliwa z oliwek, olej lniany, jajka, awokado Źródła węglowodanów: brązowy ryż (biały może być po aktywności), makaron durum, kasza gryczana, ciemne pieczywo, ziemniaki, płatki owsiane, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] dodatkowych suplementów. Nie polecam witamin, skoro masz zdrową dietę to po co Ci wydawać kasę na coś co dostarczasz z pożywieniem? Co do omega-3 to jedz więcej ryb i kup olej lniany, dorzuć awokado i znowu nie musisz przyjmować czegoś w tabletkach. Termo speeda możesz dorzucić, ale po jakimś czasie. Na początek wystarczy obcięcie węgli. Nie [...]
Jak dla mnie mało mięsa za dużo białka z nabiału, który pełnowartościowym białkiem nie jest. Otręby warto zamienić na płatki owsiane/jaglane oliwę też czasem warto zamienić na awokado, olej lniany, dodać też orzechów możesz i chleb którego też masz dość sporo można wymienić kasze/ryże
Białko 2g/kg masy ciała. Możesz więcej a zwierzęcego np ok 1,7g aby było. Do posiłków warzywa, mniej nabiału, więcej ryb, wołowiny, wieprzowiny. Inne źródła tłuszczów: olej kokosowy, masło, wieprzowina, awokado.
Hej ;-) Szynki wymień na mięso / ryby/ jaja. Jak już wojo wspomniał masło roślinne wymień na masło 80%tł minimum lub na olej kokosowy, masło klarowane. Na kolację daj węglowodany. Podbij tłuszcze do 90g, są zbyt nisko. Białko obniż do 170g (2g na kg masy ciała Ci wystarczą). Do kaloryczności podbij węglami. Sałaty, ogórków i takich warzyw, które [...]
Zmień zrodla tluszczy, te z jajek sa ok, natomiast 60 g słonecznika to przesada, słonecznik nie jest dibrym żrodlem tluszczy, tak samo jak maslo orzechowe z arachidow, ktore nie sa orzechami, tylko strączkami. Daj tluste mięsa, ryby, awokado, olej kokosowy, masło, oliwę, orzechy.
[...] nadwyżki kalorycznej i zmniejszyłbym ilość białka do 2-2,5 g na kg masy ciała. Dopiero zaczynasz, ale stopniowo powinieneś wprowadzać do diety produkty, takie jak np: olej kokosowy tłoczony na zimno, bataty, awokado, wodorosty oraz różnorodne warzywa, włączając poddane fermentacji. Natomiast nie powinieneś czekać z włączeniem do diety [...]
[...] surowych lub 1/2 kubka ugotowanych do każdego posiłku (ziemniaki i kukurydze nie wprowadzamy do diety)- nie wliczaj do bilansu Tłuszcze: Awokado Orzechy Oliwy z oliwek, olej lniany, kokosowy, z orzechów Nasion słonecznika, dyni Masło orzechowe, migdałowe Nie zapominaj o piciu dużych ilości wody, herbaty zielonej czy ziółek, 2-2.5 litra [...]
mało źródeł tłuszczy - dodaj orzechy, pestki, siemię lniane, olej z pestek winogron (na nim smaż), masło (niewielkie ilości), awokado, tłuste ryby reszta produktów w porządku. założenia diety w porządku. 2.5g białka/kgmc , 1g tłuszczy/kgmc , reszta z kalorii z węgli. Jak nie będzie waga lecieć w dół to podbij tłuszcze do 1.3 / 1.4g / kgmc kosztem [...]
[...] dostarczają wiele cennych witamin i minerałów szczególnie te zielone. Właściwie cała dieta do wymiany. Nie ma w ogóle zdrowych tłuszczy takich jak np oliwa z oliwek, olej lniany, awokado, pestki, nasiona, orzechy (migdały, włoskie, nerkowca i.t.d ) Nie widzę białka zwierzęcego, gdzie mięso? Tylko jadasz w jednym posiłku Możesz wprowadzić [...]
[...] obróbką termiczną. Ryby brakuje http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html , orzechów http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html , na kolację węglowodany wrzuć, białko obniżyłabym około 160-170g olej kokosowy by się przydał, awokado jeśli lubisz. Co z warzywami, owocami ?
[...] ryba czy jajko. ze zrodel weglowodanow to straczkowe, ryz, owsianka jako te najlpsze, dalej zboza pelnoziarniste i oczywiscie wszelkie warzywa w dowolnej ilosci zrobione jak chcesz(procz ziemniakow, i kukurydzy) tunczyk z puszki czasami ok, ale lepiej nie za czesto Ale wazny jest tez tluszcz, oliwa z oliwek, orzechy, olej lniany, awokado, itp
[...] 245g. (a i tak najważniejsza będzie obserwacja, co się dzieje z ciałem przy diecie, czy zalewa się tłuszczem czy chudnie) kilka źródeł zdrowego tłuszczu: oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy włoskie, awokado itp po treningu spożycie węgli jest koniecznością, w twojej rozpisce praktycznie po treningu nie ma węgli. w posiłku po treningu jednak [...]